Regjistrohuni për Newsletter AFM Marubi
Lajme të përditësuar në lidhje me aktivitetet e AFM Marubi!
* = fusha e kërkuar

mundësuar nga MailChimp!

#Shteg – me Diana Çuli

#Shteg – me Diana Çuli

Të hënën do të shfaqen rrëfimet e shkrimtares, publicistes dhe përkthyeses Diana Çuli


Diana Çuli, përveç se është autore e shumë librave shumë të pëlqyer dhe përthyese nga frengjishtja, italishtja dhe anglishtja, ka punuar si gazetare në gazetën kulturore-letrare DRITA dhe më pas në revistën Les Lettres Albanaises dhe disa prej romaneve të saj janë ekranizuar nga regjisorë të njohur. Ajo është e angazhuar me shoqërinë civile në fushën për të drejtat e gruas.


Që prej datës 20 janar, çdo të hënë dhe të enjte, në orën 11:00, Qendra Multimediale Shteg (www.shteg.al) ka filluar të shfaqë në kinemanë e Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi, rrëfimet dokumentarë të realizuar mbi jetën dhe punën e disa prej autorëve më të rëndësishëm të fushës së gjuhësisë, letërsisë, përkthimit dhe historisë së kinematografisë shqiptare.

Rrëfimet e çdo autori janë ndarë në 3 episode 10-15 minutëshe, të cilat publiku mund t’i shikojë online në shteg.al, ndërsa tek Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi do të shfaqen të plota për publikun në kinema.
Programi i shfaqjeve:

Premiera në AFMM Shfaqjet në www.shteg.alÇdo ditë 1 episod i ri!
20 janar    Prof. Dr. Xhevat Lloshi, studiues dhe përkthyes 20, 21, 22 janar
23 janar    Dr.David Hosaflook, studiues dhe përkthyes 23, 24, 25 janar
27 janar    Profesor Abaz Hoxha, inxhinieri i parë i Kinostudios “Shqipëria e re”, historian i Kinematografisë Shqiptare dhe Botërore, publicist 27, 28, 29 janar
30 janar    Visar Zhiti, shkrimtar, përkthyes dhe publicist 30,31, janar, 1 dhe 2 shkurt
  3 shkurt Rexhep Hida, përkthyes botues dhe publicist 3, 4, shkurt
  6 shkurt Akademik Fatos Kongoli, shkrimtar, përkthyes dhe publicist 6, 7, 8 shkurt
10 shkurt Diana Çuli, shkrimtare, përkthyese dhe publiciste 10, 11, 12 shkurt
13 shkurt Nasi Lera, shkrimtar, përkthyes dhe publicist 13, 14, 15 shkurt
17 shkurt Prof. Dr. Edmond Tupja shkrimtar, përkthyes dhe publicist 17,18,19 shkurt

 

Hyrja për publikun është e lirë!
Kjo nismë u realizua me mbështetjen e Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi, Galerisë ZENIT dhe punën vullnetare të miqve dhe dashamirësve të artit dhe kulturës shqiptare.

Prania juaj do të ishte e mirëpritur dhe e mirëseardhur!

Qendra Multimediale “Shteg”

 

No Comments

Post A Comment
sq