Regjistrohuni për Newsletter AFM Marubi
Lajme të përditësuar në lidhje me aktivitetet e AFM Marubi!
* = fusha e kërkuar

mundësuar nga MailChimp!

#Shteg – me David Hosaflook

#Shteg – me David Hosaflook

Që prej datës 20 janar, çdo të hënë dhe të enjte, në orën 11:00, Qendra Multimediale Shteg (www.shteg.al) ka filluar të shfaqë në kinemanë e Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi, rrëfimet dokumentarë të realizuar mbi jetën dhe punën e disa prej autorëve më të rëndësishëm të fushës së gjuhësisë, letërsisë, përkthimit dhe historisë së kinematografisë shqiptare.

 

Të enjten, më 23 janar do të shfaqet premiera e autorit, përkthyesit, misionarit të Shoqërisë Biblike, David Hosaflook, me titull “E kam bërë nga dashuria”, i cili na rrëfen se si ai erdhi në Shqipëri në vitin 1992, si misionar dhe se si u dashurua me shqiptarët dhe shqipen. Na rrëfen për misionarët amerikanë para tij dhe bashkëpunimin e ngushtë që ata kanë pasur me familjen e mirënjohur atdhetare Qiriazi. Përpjekjet e tyre për alfabetin e gjuhës shqipe, përkthimin e Biblës dhe ngritjen e shkollës së vashave në Korçë, më 23 tetor 1891.

Rrëfimet e çdo autori janë ndarë në 3 episode 10-15 minutëshe, të cilat publiku mund t’i shikojë online në shteg.al, ndësa tek Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi do të shfaqen të plota për publikun në kinema.

 

Programi i shfaqjeve:

Premiera në AFMM Shfaqjet në www.shteg.al

Çdo ditë 1 episod i ri!

20 janar    Prof. Dr. Xhevat Lloshi, studiues dhe përkthyes 20, 21, 22 janar
23 janar    Dr. David Hosaflook, studiues dhe përkthyes 23, 24, 25 janar
27 janar    Profesor Abaz Hoxha, inxhinieri i parë i Kinostudios “Shqipëria e re”, historian i Kinematografisë Shqiptare dhe Botërore, publicist   27, 28, 29 janar
30 janar    Visar Zhiti, shkrimtar, përkthyes dhe publicist 30,31, janar, 1 dhe 2 shkurt
  3 shkurt Rexhep Hida, përkthyes botues dhe publicist 3, 4, shkurt
  6 shkurt Akademik Fatos Kongoli, shkrimtar, përkthyes dhe publicist, 6, 7, 8 shkurt
10 shkurt Diana Çuli, shkrimtare, përkthyese dhe publiciste 10, 11, 12 shkurt
13 shkurt Nasi Lera, shkrimtar, përkthyes dhe publicist 13, 14, 15 shkurt
17 shkurt Prof. Dr. Edmond Tupja shkrimtar, përkthyes dhe publicist 17,18,19 shkurt

Hyrja për publikun është e lirë!

Kjo nismë u realizua me mbështetjen e Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi, Galerisë ZENIT dhe punën vullnetare të miqve dhe dashamirësve të artit dhe kulturës shqiptare.

 

No Comments

Post A Comment
sq