Regjistrohuni për Newsletter AFM Marubi
Lajme të përditësuar në lidhje me aktivitetet e AFM Marubi!
* = fusha e kërkuar

mundësuar nga MailChimp!

AFMM synon

 • Zbulimi, përgatitja dhe kualifikimi i talenteve të rinj në industrinë e filmit dhe audiovizuale.
 • Shkëmbimi i kontakteve dhe aftësive rajonale midis talenteve të reja në Evropën Jug - Lindore.
 • Përmirësimi i kapaciteteve teknike dhe krijuese në rajon.
 • Përmirësimi i figurave ekonomike, tregtare dhe artistike në Shqipëri dhe në rajon.
 • Rigjallërimi i procesit të filmit industrial.
 • Sigurimi i teknikëve të kualifikuar për industrinë e medias dhe filmit.

AFMM Metodologjia

Metodologjia e mësimdhënies bazohet në mësime teorike dhe detyra praktike të frymëzuara në traditën më të mirë të industrisë së audiovizualit dhe të filmit Evropiane dhe Amerikane.

AFMM ka 18 Profesorë dhe Profesionistë Shqiptarë, si dhe 23 Profesorë dhe Profesionistë të huaj, aktivë nga e gjithë bota.

Mësimet mbahen në shqip, anglisht, gjermanisht, frëngjisht dhe italisht.

Studentët përfshihen me rotacion në praktikë, në të gjithë zinxhirin e prodhimit, numerik dhe optik, imazhi dhe tingulli.

Pranimet

Anyone who is Albanian speaker, has graduated from High School, is between 18 and 30 years old, can apply at the AFMM. Furthermore, it is strongly recommended to know a foreign language like English, French, German or Italian. After registration procedures through Ministry of Education’s Portal, you will be eligible to take the AFMM contest. Because of its specific and practice program, less than 20 students can be registered each year.

2004

Viti i themelimit

82

Të diplomuar

4

Profilet

1788

Evente Kulturore Publike

Vendi

AFMM ndodhet brenda ish studiove shtetërore të filmit në zonën e Tiranës të quajtur Kinostudio.

Rreth Akademisë

AFMM është një shkollë filmi e pavarur jo-fitimprurëse, e themeluar në 2004 në Tiranë, Shqipëri.

Përvoja Kulturore

AFMM organizon evente kulturore publike falas gjatë gjithë vitit akademik.

Edukimi profesional

AFMM ofron kualifikimin, edukimin dhe formimin në film.

 • Njësia e Produksioneve

  The production unit of AFMM is organised and assisted by Orafilm.

  The equipment park is upgraded and maintained under Orafilm responsibility.

 • Bibliotekat dhe arkivat e filmit

  Around 6.000 books are available to students in the AFMM’s library.

  Same number of films are also available to students, adding The National Film Archive of Albania which is just a few meters away from the film school site.

 • Enrolment

  Upon Law on Higher Education, enrolments for academic year 2024-2025 can only be done online through official portal of the Ministrisë së Arsimit.

   

   

Në film kemi besim!

sq