Sign up for AFM Marubi Newsletter
News and updates about AFM Marubi's activities !
* = required field

powered by MailChimp!

Special Screening A HOUSE MADE OF SPLINTERS

Special Screening A HOUSE MADE OF SPLINTERS

🇺🇸

One year since the beginning of Russia’s unprovoked and unjustified full-scale invasion on Ukraine, the Embassy of Ukraine in Albania and the Academy of Film & Multimedia Marubi invite you to mark this day with the screening of the Ukrainian film A HOUSE MADE OF SPLINTERS (2022), directed by the Danish director Simon Lereng Wilmont, created by support of the State Agency of Ukraine on Cinema Issues,

on Tuesday 28 February, at 7 p.m. at the Academy Marubi

 

A HOUSE MADE OF SPLINTERS is an Oscar nominee. The documentary by Simon Lereng Wilmont will compete in the Best Documentary Feature Film nomination on the 12th of March 2023.
A HOUSE MADE OF SPLINTERS is already the second film of the Danish director, which was shot in Ukraine. After the success of the film THE DISTANT BARKING OF DOGS, the director returned to the topic of long-term consequences of war, first of all – for children, who are the most vulnerable part of society. The film “A House Made of Splinters” tells about the challenges and tragedies that three children go through in a shelter in a front-line town in Ukraine. The heroes of the film are also educators, social service workers who try to create comfortable and safe conditions for children in the terrible conditions of the war.
#StandWithUkraine!
Free entrance
The film will be screened in original language, with English and Albanian subtitles.

——————————————————

🇦🇱

Një vit nga fillimi i pushtimit të paprovokuar dhe të pajustifikuar të Rusisë në Ukrainë, Ambasada e Ukrainës në Shqipëri dhe Akademia e Filmit & Multimedias Marubi ju ftojnë ta shënoni këtë ditë me shfaqjen e filmit ukrainas A HOUSE MADE OF SPLINTERS (2022), nga regjizori danez Simon Lereng Wilmont, prodhuar me mbështetjen e Agjencisë Shtetërore të Ukrainës për Çështjet e Kinemasë,

Të martën 28 shkurt, në orën 19.00 në Akademinë Marubi

 

A HOUSE MADE OF SPLINTERS është e nominuar për Oscar. Dokumentari i Simon Lereng Wilmont do të konkurrojë në kategorinë e filmit më të mirë dokumentar me metrazh të gjatë më dt 12 mars 2023.
A HOUSE MADE OF SPLINTERS Ă«shtĂ« tashmĂ« filmi i dytĂ« i regjisorit danez, i cili Ă«shtĂ« xhiruar nĂ« UkrainĂ«. Pas suksesit tĂ« filmit THE DISTANT BARKING OF DOGS, regjisori iu kthye temĂ«s sĂ« pasojave afatgjata tĂ« luftĂ«s, para sĂ« gjithash – pĂ«r fĂ«mijĂ«t, tĂ« cilĂ«t janĂ« pjesa mĂ« e cenueshme e shoqĂ«risĂ«. Filmi “A House Made of Splinters” tregon pĂ«r sfidat dhe tragjeditĂ« qĂ« kalojnĂ« tre fĂ«mijĂ« nĂ« njĂ« strehĂ« nĂ« njĂ« qytet tĂ« vijĂ«s sĂ« parĂ« nĂ« UkrainĂ«. HeronjtĂ« e filmit janĂ« edhe edukatorĂ«, punonjĂ«s tĂ« shĂ«rbimit social, tĂ« cilĂ«t pĂ«rpiqen tĂ« krijojnĂ« kushte komode dhe tĂ« sigurta pĂ«r fĂ«mijĂ«t nĂ« kushtet e tmerrshme tĂ« luftĂ«s.
#QëndroniMeUkrainën!
Hyrja falas
Filmi do të shfaqet në gjuhën origjinale, me titra anglisht dhe shqip.
No Comments

Post A Comment
en_US