Sign up for AFM Marubi Newsletter
News and updates about AFM Marubi's activities !
* = required field

powered by MailChimp!

Francophonie – “Les MystĂšres d’Orikum” by Julien Pfyffer

Francophonie – “Les MystĂšres d’Orikum” by Julien Pfyffer

đŸ‡ŠđŸ‡±

Në kuadrin e Pranverës së Frankofonisë 2018

Cikli “CinĂ©ma des Pays Francophones”

Në bashkëpunimin me Ambasadën e Zvicrës në Shqipëri

TĂ« HĂ«nĂ«n 19 Mars – 19:00

“MISTERET E ORIKUMIT”

nga Julien Pfyffer

2015 – 1h17 – dokumentar – nĂ« frĂ«ngjisht me titra nĂ« shqip

Duke eksploruar bregdetin e Shqipërisë, ekipi i Fondacionit Octopus (OCEAN71) zbuloi ekzistencën e një qyteti antik të harruar. Marrja e këtij porti romak nga Jules César gjatë luftës Civile ka qenë një ngjarje kyçe që ka kontribuar në ardhjen e tij në pushtet absolut.
Ekipi i filmit ndoqi arkeologët e Universitetit të Gjenevës dhe të Institutit shqiptar që kryen kërkime në këtë vend unik midis viteve 2012 dhe 2013.

Program i plotë i Pranverës së Frankofonisë në Shqipëri 2018

 

 

 

đŸ‡«đŸ‡·

Dans le cadre du Printemps de la Francophonie 2018

Cycle “CinĂ©ma des Pays Francophones”

En coopĂ©ration avec l’Ambassade de Suisse en Albanie

Lundi 19 Mars – 19h

“LES MYSTÈRES D’ORIKUM”

de Julien Pfyffer

2015 – 1h17 – documentaire – En français sous-titrĂ© en albanais

En explorant les cĂŽtes de l’Albanie, l’Ă©quipe d’OCEAN71 a dĂ©couvert l’existence d’une citĂ© antique oubliĂ©e. La prise de ce port romain par Jules CĂ©sar durant la Guerre Civile a Ă©tĂ© un Ă©vĂšnement clĂ© qui a contribuĂ© Ă  son accession au pouvoir absolu. Les journalistes d’OCEAN71 ont suivi en exclusivitĂ© les archĂ©ologues de l’UniversitĂ© de GenĂšve qui ont fouillĂ© ce lieu unique entre 2012 et 2013.

 

Les mysteres d'Orikum_Couve_DVD_1024x1024

Programme complet du Printemps de la Francophonie en Albanie 2018

 

No Comments

Post A Comment
en_US