Sign up for AFM Marubi Newsletter
News and updates about AFM Marubi's activities !
* = required field

powered by MailChimp!

Fassbinder’s Trilogy

Fassbinder’s Trilogy

In cooperation with the Goethe Center in Tirana

In the framework of a seminar about Rainer Werner Fassbinder we are presenting the following films:

Monday 13th of March – 7 p.m.
Die Ehe der Maria Braun
The Marriage of Maria Braun

115 min – 1979 – in German with English subtitles
Cast: Hanna Schygulla, Klaus Löwitsch, Ivan Desny…

The story takes place in Germany during reconstruction after World War II. Maria Braun manages to climb the social ladder but must pay an excessive price for her professional success. The first film in Fassbinder’s eclectic and critical FRG trilogy ends fatally, just as Germany wins the 1954 World Cup.

 

——————————————————————-

 

Wednesday 15th of March – 7 p.m
Die Sehnsucht der Veronika Voss
Veronika Voss

100 min – 1982 – in German with English subtitles
Cast: Rosel Zech, Hilmar Thate, Cornelia Froboess…

Fassbinder tells a melancholy tale inspired by former UFA star Sybille Schmitz’ life in post-war Germany. Drug-addicted actress Veronika Voss is unable to repeat her earlier big-screen successes; exasperated, she commits suicide while the Pope’s Easter blessing is broadcast in the background. In the second film of his 1950s trilogy, Fassbinder masterfully employs the stylistic devices of the UFA melodrama.

 

——————————————————————-
Monday 20th of March – 7 p.m
Lola

113 min – 1981 – in German with English subtitles
Cast: Barbara Sukowa, Armin Mueller-Stahl, Mario Adorf…

An honorable gentleman’s passion for a dishonorable woman provides the starting point for a wicked, provincial tale set during Germany’s “economic miracle”. An idealistic building commissioner falls in love with a young woman and only realizes later that a building contractor regularly employs her as his mistress.

 


 

Në bashkëpunimin me Qëndrën Goethe në Tiranë

Në kuadër të një seminari për regjisorin gjerman Rainer Werner Fassbinder duam t’ju prezantojmë filmat e mëposhtëm:

Të Hënën 13 Mars – 19:00
Die Ehe der Maria Braun
Martesa e Maria Braun

115 min – 1979 – në Gjermanisht me subtitrat Anglisht
Aktorët: Hanna Schygulla, Klaus Löwitsch, Ivan Desny…

Gjatë Luftës së Dytë Botërore në një zyrë të gjendjes civile, e cila sapo goditet nga një bombë, po martohen Herman dhe Maria Braun. Pas luftës në vitin 1945 Maria pret kthimin e burrit të saj nga lufta, mirëpo një mik i sjell lajmin e tij të vdekjes. Më vonë ajo krijon një lidhje me një ushtar të zi amerikan. Një mbrëmje, kur ajo bëhet gati për të shkruar në shtrat, Hermani shfaqet papritmas para derës së saj.

Një histori nga vitet e rimëkëmbjes së Gjermanisë pas Luftës së Dytë Botërore. Maria Braun arrin me kohën një zhvillim social, por për karrierën e saj paguan me një çmim tepër të lart njerëzor.

——————————————————————-
Të Mërkurën 15 Mars – 19:00
Die Sehnsucht der Veronika Voss
Lektisja e Veronika Fosit

100 min – 1982 – në Gjermanisht me subtitrat Anglisht
Aktorët: Rosel Zech, Hilmar Thate, Cornelia Froboess…

Frymëzuar nga fati i yllit të kinostudios gjermane UFA, Sybille Schmitz, regjisori Rainer Werner Fassbinder tregon një histori të errët të periudhës së pasluftës:

Aktorja e varur nga droga Veronika Vos nuk po arrin të ketë më të njëjtin sukses si dikur. E pashpresë për këtë ajo kryen vetëvrasje, ndërkohë që në radio po dëgjohet bekimi i Papës me rastin e festës së pashkëve.
Në pjesën e dytë të trilogjisë së tij për vitet pesëdhjetë Fassbinder shfrytëzon në mënyrë të pavarur mjetet stilistike të melodramës së vjetër të UFA-s.

——————————————————————-
Të Hënën 20 Mars – 19:00
Lola

113 min – 1981 – në Gjermanisht me subtitrat Anglisht
Aktorët: Barbara Sukowa, Armin Mueller-Stahl, Mario Adorf…

Në vitin 1957 në qytetin e vogël të Bavarisë veriore Koburg vjen një drejtor i ri në ndërmarrjen e ndërtimit, një burrë i pakorruptueshëm dhe energjik. Në këtë qytet ai martohet me vajzën e re Lola, të cilën në fillim e njeh me emrin Mari-Luiza dhe pa pasur aspak dije për jetën e saj të dyfishtë.

Vuajtjet e një qytetari serioz për një grua joserioze si pikënisje për një histori të shpifur rreth viteve të mrekullisë ekonomike në Gjermani, e cila zhvillohet në një qytet të vogël.

 


In cooperation with the Goethe Institute, the Goethe Center in Tirana and the Embassy of the Federal Republic of Germany in Albania, in the frame of the German Thursday Films program for academic year 2016-2017.

No Comments

Post A Comment
en_US