Regjistrohuni për Newsletter AFM Marubi
Lajme të përditësuar në lidhje me aktivitetet e AFM Marubi!
* = fusha e kërkuar

mundësuar nga MailChimp!

Ditët e Filmit Çek dhe Sllovak - “RAPORTI I AUSCHWITZ-it” me regji të Peter Bebjak

Ditët e Filmit Çek dhe Sllovak - “RAPORTI I AUSCHWITZ-it” me regji të Peter Bebjak

Ambasada e Republikës Çeke dhe Ambasada e Republikës së Sllovakisë në Tiranë në bashkëpunim me Akademinë e Filmit Marubi kanë kënaqësinë t'ju ftojnë në Ditët e Filmit Çek dhe Sllovak.

Shfaqjet do të zhvillohen në datat 11, 12 dhe 18, 19 tetor 2022 në Akademinë e Filmit Marubi.

Të mërkurën 19 tetor 2022 në orën 19.00.

"Raporti i Aushvicit"

me regji nga Peter Bebjak

94 min – 2020 – Sllovakia
Me subtitrat anglisht

 

Sinopsi: Pas më shumë se një viti planifikimi të përpiktë, të burgosurit e Aushvicit, Alfred dhe Rudolf, parashtruan një plan arratisjeje me shpresën për të ndarë provat e çmuara me forcat anti-naziste. Me ndihmën e qëndrueshme të shokëve të tyre të burgosur, çifti nis një udhëtim të pabesë, duke bërë rrugën e tyre përmes tuneleve nëntokësore dhe maleve të rrezikshme sllovake. Të rraskapitur dhe të lënduar, ata durojnë pengesa të shumta gjatë rrugës së tyre, por asnjë më e madhe sesa të kuptuarit se zëri i tyre mund të mos dëgjohet.
Filmi është i bazuar në romanin e Alfréd Wetzler Ik nga Ferri. Raporti i detajuar prej 32 faqesh për strukturën dhe funksionimin e kampit ndihmoi për të shpëtuar jetën e më shumë se 120 mijë njerëzve.

No Comments

Post A Comment
sq