Sign up for AFM Marubi Newsletter
News and updates about AFM Marubi's activities !
* = required field

powered by MailChimp!

Filmmaking training for Young Filmmakers/Visual Artists 
- Part 2

Filmmaking training for Young Filmmakers/Visual Artists 
- Part 2

Youth Artivists For Change (YAC):
Filmmaking training for Young Filmmakers/Visual Artists
September 19-23 2019

 

Festivali Ndërkombëtar i Filmit për të Drejtat e Njeriut IHRFFA, me organizatën Open Mind Spectrum Albania (OMSA), në bashkëpunim me organizatën Hollandeze Stichting Art.1 në kuadër të projektit rajonal Youth Artivist for Change (YAC) së bashku organizojnë trainimin 5 ditor me temën Trajnim për Kineastë/Artistë Vizualë të rinj, ne datat 19-23 Shtator 2019, pranë Akademisë së Filmit dhe Multimedias MARUBI, Tiranë, në Kinostudio, rruga Aleksandër Moisiu.

 

This training is designed to enable young activists who want to become filmmakers, emerging filmmakers, photographers and visual artists. The training will be conducted by Stichting art.1, experts from the international film festival circuit and local experts. Young filmmakers will be encouraged in producing their films through trainings and workshops at iDeaLAB and through the Impact Your Doc grants.

Throughout this training you will learn everything about filmmaking. There will be an explanation of the project Youth Artivists for change, funding opportunities within the project to make your film happen. And you will get to know our trainers and your fellow participants. It will immediately get practical and you will learn about camera’s and basic techniques in shooting and editing.
We will start developing your film ideas trough different brainstorm- and writing techniques on topics Human Rights, LGBTIQ+ rights and Gender Equality. You will advance your filmmaking skills through practical film exercises and by watching a lot of film fragments. Our trainers will sit with you in one on one meetings to talk about your film idea.
You will learn all about editing. Of course, we will watch some more films & discuss storytelling theory. In the afternoon, our trainers will sit with you in one on one meetings to develop your film idea further.

The training course will be organized from 19th to 23rd of September 2019, the working hours are from 10:00 until 17:00,

the working language will be in English;

the training course, itself, will be organized in the Academy of Film & Multimedia Marubi, Kinostudio, Tirana.

Accepted applicants will be contacted via email/phone.

The trainer of this training course is Saleem Salameh, from The Netherlands.

This training is organised by the Academy of Film & Multimedia Marubi and Open Mind Spectrum Albania (OMSA), in cooperation with Stichting Art.1 from the Netherlands.

 

 

Kushtet për aplikim:

  1. të jeni mes 15 dhe 24 vjec,
  2. të flisni anglisht,
  3. të shkruani një letër motivimi

 

Afati për aplikim është data 12 Shtator

Dërgoni aplikimin tuaj në omsa.albania@gmail.com dhe info@afmm.edu.al

duke përfshirë patjetër:


a. datëlindjen, 


b. kontaktet tuaja (email, tel)


c. motivimin për të marrë pjesë, 


d. mundësinë për të marrë pjesë gjatë gjithë trainimit.

Ky projekt zhvillohet në bashkëpunim me organizatën Stichtingart 1 në Hollandë.

Ky cikël trajnimesh mbështetet financiarisht nga Ministria e Jashtme e Hollandës.

Ju mirëpresim!

No Comments

Post A Comment
en_US