Regjistrohuni për Newsletter AFM Marubi
Lajme të përditësuar në lidhje me aktivitetet e AFM Marubi!
* = fusha e kërkuar

mundësuar nga MailChimp!

“DEALING WITH THE PAST” Documentary Film Project

“DEALING WITH THE PAST” Documentary Film Project

‘Dealing with the Past’ is the latest Swiss-Albanian production that tells 7 short stories of communist times from the perspective of 7 different protagonists. Film directors Eric Bergkraut and Kujtim Çashku worked with students of the Academy of Film and Multimedia Marubi to create this new mosaic of life stories and shed new light on the touchy subject of Albania’s totalitarian past. After the screening we will discuss the film and how Albania is dealing with its past – important for a peaceful and cohesive society.

The film was produced as part of the 25th anniversary of the Swiss Embassy in Albania.

___________________________

‘Përballja me të Shkuarën’ është produksioni më i fundit zvicerano-shqiptar që tregon 7 histori të shkurtra nga koha e komunizmit nga perspektiva e 7 protagonistëve të ndryshëm. Regjizorët Eric Bergkraut dhe Kujtim Çashku punuan me studentë të Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi për të krijuar këtë mozaik të ri me histori jete dhe për të hedhur dritë të re mbi temën e ndjeshme të të shkuarës totalitare të Shqipërisë. Pas shfaqjes do të diskutojmë mbi filmin dhe se si Shqipëria po përballet me të shkuarën – e rëndësishme për një shoqëri të paqtë dhe kohezive.

Filmi u prodhua si pjesë e 25 vjetorit të Ambasadës së Zvicrës në Shqipëri.

No Comments

Post A Comment
sq