Regjistrohuni për Newsletter AFM Marubi
Lajme të përditësuar në lidhje me aktivitetet e AFM Marubi!
* = fusha e kërkuar

mundësuar nga MailChimp!

Francophonie – “Little England” by Pantelis Voulgaris

Francophonie – “Little England” by Pantelis Voulgaris

🇦🇱

Në kuadrin e Pranverës së Frankofonisë 2018

Cikli “Cinéma des Pays Francophones”

Në bashkëpunimin me Ambasadën e Greqisë në Shqipëri

TĂ« MĂ«rkurĂ«n 7 Mars – 19:00

“Little England”

nga Pantelis Voulgaris

2013 – 2h12 – dramĂ« – nĂ« greqisht me titra nĂ« frĂ«ngjisht dhe anglisht

Ngjarja zhvillohet në ishullin Andros, ku jetojnë Orsa 20 vjeç dhe motra e saj e vogël Moscha. Orsa është e dashuruar çmendurisht me Spyros Matabes, një toger, por këtë sekret ajo nuk ia ka rrëfyer askujt. Nga ana tjetër, Moscha ëndërron të largohet nga Andros dhe t’i shpëtojë fatit të grave që martohen me marinarë, zakonisht larg familjeve të tyre. Nëna e tyre, Mina, që është martuar me një kapiten, e konsideron dashurinë si një problem dhe përtej emocioneve të tyre, ajo dëshiron që vajzat e saj të kenë martesa të pasura.

Program i plotë i Pranverës së Frankofonisë në Shqipëri 2018

 

 

🇫🇷

Dans le cadre du Printemps de la Francophonie 2018

Cycle “Cinéma des Pays Francophones”

En coopĂ©ration avec l’Ambassade de Grèce en Albanie

Mercredi 7 Mars – 19:00

“Little England”

de Pantelis Voulgaris

2013 – 2h12 – drame – en grec sous-titrĂ© en français et en anglais
L’action se dĂ©roule sur l’Ă®le d’Andros, oĂą vivent Orsa, 20 ans, et sa sĹ“ur cadette, Moscha. Orsa est profondĂ©ment amoureuse de Spyros Matabes, un lieutenant, mais elle n’a jamais rĂ©vĂ©lĂ© son secret Ă  personne. D’un autre cĂ´tĂ©, Moscha rĂŞve de quitter Andros et d’Ă©chapper au sort rĂ©servĂ© aux femmes qui Ă©pousent des marins, habituellement Ă©loignĂ©s de leurs familles. Leur mère, Mina, qui est mariĂ©e Ă  un capitaine, considère que l’amour est un problème et, outrepassant leurs Ă©motions, veut que ses filles fassent de riches mariages.

Programme complet du Printemps de la Francophonie en Albanie 2018

 

 

🇬🇧

In the frame of the Spring of Francophonie 2018

Cycle “Cinéma des Pays Francophones”

In cooperation with the Embassy of Greece in Albania

Wednesday 7 March – 19:00

“Little England”

by Pantelis Voulgaris

2013 – 2h12 – drama – in Greek subtitled in French and English
The action takes place on the island of Andros, where Orsa, 20 years old, and her younger sister, Moscha, live. Orsa is deeply in love with Spyros Matabes, a lieutenant, but she has never revealed her secret to anybody. On the other hand, Moscha dreams of leaving Andros and escaping women’s fate of marrying sailors, who are usually away from their families. Their mother, Mina, who is married to a captain, considers love to be a trouble and, overriding their emotions, wants her daughters to make wealthy marriages.

 

No Comments

Post A Comment
sq