Regjistrohuni për Newsletter AFM Marubi
Lajme të përditësuar në lidhje me aktivitetet e AFM Marubi!
* = fusha e kërkuar

mundësuar nga MailChimp!

Francophonie 2024 – CHIEN DE LA CASSE directed by Jean-Baptiste Durand

Francophonie 2024 – CHIEN DE LA CASSE directed by Jean-Baptiste Durand

🇫🇷 CINÉMA 📽 Cycle « cinéma francophone »

Mercredi 13 Mars à 19h00

« Chien de la casse » réalisé par Jean-Baptiste Durand
(2022 – 1h33 – comédie dramatique – 🇫🇷)

Dog et Mirales sont amis d’enfance. Ils vivent dans un petit village du sud de la France et passent la majeure partie de leurs journées à traîner dans les rues. Pour tuer le temps, Mirales a pris l’habitude de taquiner Dog plus que de raison. Leur amitié va être mise à mal par l’arrivée au village d’une jeune fille, Elsa, avec qui Dog va vivre une histoire d’amour. Rongé par la jalousie, Mirales va devoir se défaire de son passé pour pouvoir grandir, et trouver sa place.

 

César 2024: Meilleur Premier Film Chien de la casse réalisé par Jean-Baptiste Durand, produit par Anaïs Bertrand
Meilleure Révélation Masculine, Raphaël Quenard dans Chien de la casse

 

En français sous-titré en albanais / Manifestation organisée avec l’appui de l’Institut français

Entrée gratuite


🇦🇱 KINEMA 📽 Cikli « Kinemaja Frankofone »

Të Mërkurën 13 Mars ora 19:00

« Qeni i fushës së mbeturinave » nga Jean-Baptiste Durand
(2022 – 93 minuta – komedi dramatike – 🇫🇷)

Dog dhe Mirales janë miq fëmijërie. Ata jetojnë në një fshat të vogël në jug të Francës dhe pjesën më të madhe të ditëve e kalojnë duke endur nëpër rrugë. Për të kaluar kohën, Mirales ka marrë përsipër të ngacmojë Dog më shumë seç duhet. Miqësia e tyre do të prishet nga ardhja në fshat e një vajze të re, Elsa, me të cilën Dog do të jetojë një histori dashurie. I konsumuar nga xhelozia, Mirales do t’i duhet të heqë dorë nga e kaluara e tij në mënyrë që të rritet dhe të gjejë vendin e tij.

 

Çmimet César 2024: Filmi i parë më i mirë Chien de la casse me regji nga Jean-Baptiste Durand, produksion nga Anaïs Bertrand
Zbulimi më i mirë mashkullor, Raphaël Quenard në Chien de la casse

 

Në gjuhën frënge, me titra në gjuhën shqipe / Aktiviteti i organizuar me mbështetjen e Institutit Francez

Hyrja e lirë


🇺🇸 CINEMA 📽 Cycle « Francophone Cinema »

Wednesday 13 March at 7 pm

« Junkyard Dog » directed by Jean-Baptiste Durand
(2022 – 93 min – comedy-drama – 🇫🇷)

Childhood pals Dog and Mirales live in a little village in the south of France and spend their days just hanging out. To kill time, Mirales has got into the habit of teasing Dog mercilessly. But this summer is different: Dog meets Elsa and romance blossoms. While jealousy eats away at Mirales, the distance that opens up between the two friends will allow each to grow and define himself.

 

Awards César 2024: Best First Film Chien de la casse directed by Jean-Baptiste Durand, produced by Anaïs Bertrand
Best Male Revelation, Raphaël Quenard in Chien de la casse

In French subtitled in Albanian / Event organized with the support of the French Institute

Hyrja falas

 

No Comments

Post A Comment
sq