Regjistrohuni për Newsletter AFM Marubi
Lajme të përditësuar në lidhje me aktivitetet e AFM Marubi!
* = fusha e kërkuar

mundësuar nga MailChimp!

Francophonie 2021 – THE CHERRY ORCHARD by Michael Cacoyannis

Francophonie 2021 – THE CHERRY ORCHARD by Michael Cacoyannis

🇦🇱 KINEMA 📽 Cikli « Kinemaja e Vendeve Frankofone »
E Premte 5 Mars ora 20:00
« Kopshti i Qershive » nga Michael Cacoyannis
(1999 – 137 minuta – dramë)

Kontesha Ljubof Ranefski, pas një mungese pesëvjeçare në Paris, kthehet në zonat rurale ruse, në shtëpinë atërore, me emër për Kopshtin e saj të qershive. Por gjëndja ekonomike e familjes përkeqësohet, askush nuk interesohet për përmirësimin e saj, kështu që prona e dashur e Ljubof nuk vonon dhe del në ankand. Më në fund Kopshti i qershive shitet nën çmim dhe druvarë me sëpata në duar futen aty për të prerë pemët. Filmi i fundit i regjisorit të famshëm Grek, Michael Cacoyannis, dhe tentativa e parë të ekranizimit të veprës së famshme teatrore me të njëjtin titull të Çehovit.

Në gjuhën angleze, me titra në gjuhën frënge / Në bashkëpunimin me Ambasadën e Greqisë

Shfaqjet në eKino.al : https://ekino.afmm.edu.al/sq/kopshti-i-qershive/


🇫🇷 CINÉMA 📽 Cycle « cinéma des Pays Francophones »
Vendredi 5 Mars Ă  20h00
« La Cerisaie » réalisé par Michael Cacoyannis
(1999 – 2h17 – drame)

La comtesse Ljubof Ranefski, après une absence de cinq ans Ă  Paris, retourne en Russie rurale, dans sa maison paternelle, du nom de sa cerisaie. Mais la situation Ă©conomique de la famille se dĂ©tĂ©riore, personne ne souhaite l’amĂ©liorer, donc la propriĂ©tĂ© bien-aimĂ©e de Ljubof ne tarde pas et est mise aux enchères. Enfin le Cerisaie est vendu Ă  bas prix et des bĂ»cherons avec des haches Ă  la main y entrent pour abattre les arbres. Dernier film du cĂ©lèbre rĂ©alisateur grec Michael Cacoyannis, et première tentative d’adaptation cinĂ©matographique de la cĂ©lèbre Ĺ“uvre théâtrale du mĂŞme titre de Tchekhov.

En anglais sous-titrĂ© français / En partenariat avec l’Ambassade de Grèce

Projection en ligne sur eKino.al : https://ekino.afmm.edu.al/fr/la-cerisaie/

No Comments

Post A Comment
sq