AFMM | Admission
16370
page,page-id-16370,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Admission

Konkursi i pranimit 2017 - Raundi i parë

Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi publikon listat e të gjithë aplikantëve që kanë zgjedhur programet e studimit të Akademisë Marubi në portalin e Maturës Shtetërore për të vazhduar studimet në vitin akademik 2017-2018.

Lista e aplikantëve AFMM Raundi 1 – 2017-2018-web

Njoftohen të gjithë kandidatët se duhet të paraqiten në datat 16, 17 dhe 18 Gusht, nga ora 10.00 -14:00, për t’u regjistruar paraprakisht në konkursin e pranimit, i cili do të mbahet në tre faza të njëpasnjëshme në ambjentet e Akademisë së Filmit Marubi në datë 21 dhe 22 Gusht.

Për këtë qëllim kërkohet plotësimi i dokumentacionit të mëposhtëm:

  • Letërnjoftimin  / pasaportën
  • Mandat – pagesën e shlyerjes të tarifës së aplikimit.

Tarifa e regjistrimit e kandidatëve për të konkurruar në programin e studimit në AFMM është 5000 lekë (pesë mijë) lekë, dhe do të arkëtohen nëpërmjet Union Bank, për llogari të Akademisë së Filmit Marubi (Orafilm-Marubi).
 Aplikantët, pasi të kenë verifikuar emrin në listat e shpallura në AFMM, të dërguara nga QSHA, pajisen me mandat pagese nga Zyra e Financës, pranë Akademisë së Filmit Marubi, në bazë të të cilit bëjnë pagesën në bankë.

Conditions

Admission by entrance examination.

Who can apply ? Persons who fulfill the following conditions:

  1. Fluent Albanian speaker,
  2. High School Diploma,
  3. To be above 18 years old,
  4. It is strongly recommended to know a foreign language like English, French, German or Italian.

Documents to present and to deliver at the AFMM’s administration to register in the contest:

– Two i.d. photos,
– High School Diploma photocopy notarized,
– Document of identification (ID card or Passport),
– Curriculum Vitae,
– Certificate of foreign language (if any)
– Diplomas authenticated and work attestation from employers in audio-visual, movie or television industry (if any)
– Individual request to register (hand written)
– Individual declaration that the student can afford the studies fee.

Note: Original documents are to be shown to the AFMM Secretariat. Photocopies will be held by AFMM administration.

Entrance examination Procedure

Admission of students is made through an entrance examination in front of a commission composed by three members. The entrance examination consists in three tests: general culture (oral), analysis of a work of art (written), and image composition (practical).

The entrance examination will take place on 21 and 22 August 2017 for the first round of applications.
The results will be announced on the 28th of August 2017.

Fees

Registration fee to the Entrance examination: 5.000 Leke

Student Tuition fees for Academic Year 2017 – 2018 are:

First Year = 1900€ semester 1 + 1900€ semester 2
Second Year = 2000€ semester 1 + 2000€ semester 2
Third Year = 2000€ semester 1 + 2000€ semester 2

Tuition fee is due at the beginning of each semester, through bank transfer or bank deposit only.

Students may apply for scholarships and grants in different institutions and foundations, Banking Institutions in Albania and abroad.

Since 2016 a new procedure for application in High Education Institutions is applied by the Ministry of Education and Sport of Albania. Please for full procedure refer to the official web pages http://akp.gov.al/ and http://www.arsimi.gov.al/

Candidates have to dully fill the A1/A1Z forms at their high school secretariat or Regional Education Direction, which will enter the average grade on the online system. The average grade will be calculated according to the Decision of the Council of Ministers of the Republic of Albania.

For the first round, from 20 to 29 July 2017 (according to dates published by the Ministry of Education), the candidates will access the AKP portal with the credentials given by the high school: candidate ID; name, father’s name, family name; ID Card, candidates email etc., choosing up to 10 study programs from the list of programs offered by High Education Institutions public and/or non public, for the academic year 2017-2018.

The list of participants to the first round admission contest at the AFM Marubi will be published on the 9th of August 2017 in the AFMM’s premises and on the respective web pages. The admission contest will be held before 22 August 2017. No candidates can be admitted to the contest if not registered properly on the AKP portal, as requested by the Ministry of Education and Sports. The results of admitted candidates will be published on the 28th August 2017.